Automobil bomba

Smrtonosni napad na policijsku akademiju

Bomba je eksplodirala u Policijskoj akademiji General Santander južno od Bogote.
Vijesti / Terorizam | 17. 01. 2019. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Automobil bomba eksplodirao je u četvrtak u policijskoj akademiji u kolumbijskom glavnom gradu Bogoti pri čemu je poginulo najmanje 8 osoba, dok je 10 ranjeno, rekle su vlasti.

Bomba je eksplodirala u Policijskoj akademiji General Santander južno od Bogote, rekao je gradonačelnik Enrique Penalosa novinarima.

Ministarstvo obrane navodi da je poginulo osam ljudi. Vlasti nisu odmah rekle, jesu li mrtvi i ranjeni policajci ili civili, javlja Hina.

Kolumbijski predsjednik Ivan Duque rekao je da se vraćao u glavni grad sa zapada zemlje, gdje je bio na sastanku o sigurnosti te je zapovijedio sigurnosnim snagama da nađu počinitelje i privedu ih pravdi.

"Svi Kolumbijci odbacuju terorizam i ujedinjeni su kako bi mu se suprotstavili", napisao je na Twitteru kolumbijski predsjednik.

Nije bilo riječi o tome tko bi mogao stajati iza napada. Građanski je rat trajao u Kolumbiji desetljećima, ali je mirovni sporazum s FARC-om (Revolucionarne oružane snage Kolumbije) potpisan 2016., čime je okončano najgore nasilje.

Fotografije na društvenim mrežama pokazuju hitnu pomoć i ostatke zapaljenog vozila na parkiralištu policijske akademije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close