Aerodrom

U Tuzli uhićena financijerka terorizma

U zakonskom roku od 72 sata, koji je predviđen u predmetima za terorizam, osumnjičena će biti privedena u Tužiteljstvo BiH gdje će biti ispitana u svojstvu osumnjičene, te će biti predloženo određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bijega.
Vijesti / Terorizam | 12. 05. 2021. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djelujući u koordinaciji i suradnji sa šefom Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po dolasku u BiH, u zračnoj luci u Tuzli, lišili su slobode osumnjičenu Senu Hamzabegović (1960.) iz Tuzle, državljanku BiH i Švicarske.

Osumnjičena je pod istragom zbog kaznenih djela financiranja terorističkih aktivnosti iz članka 202d. Kaznenog zakona BiH. Sumnja se, navodi Tužiteljstvo, da je od 2013. godine, slanjem novca i financijske potpore, kao i na druge načine, pružala potporu državljanima Bosne i Hercegovine, koji su boravili na stranim ratištima na području Sirije i Iraka, u strukturama tzv. “ISIL-a”, između ostalog i svome suprugu, koji je imao značajnu poziciju i ulogu unutar terorističkih struktura povezanih sa “ISIL-om” koji je od strane Vijeća sigurnosti UN-a, proglašen terorističkom organizacijom, a koji se još uvijek nalazi u bjekstvu.

Nakon lišenja slobode u Tuzli, izvršen je pretres objekata koje osumnjičena koristi.

Tužiteljstvo BiH i partnerske sigurnosne agencije i institucije u BiH i inozemstvu, dulje vremensko razdoblje, prikupljali su informacije o nezakonitim aktivnostima osumnjičene.

U zakonskom roku, koji za kaznena djela terorizma iznosi 72 sata, osumnjičena će biti predana Tužiteljstvu BiH na dalje procesuiranje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close