Saslušanje

Ratnik Islamske države neće da govori bez oca i majke

Vijesti / Terorizam | 26. 12. 2019. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jasmin Keserović, jedan od sedmorice osumnjičenih za učešće na sirijskom ratištu, branio se šutnjom na saslušanju u Tužiteljstvu BiH, rekao je njegov odvjetnik Senad Dupovac.

''Tužiteljstvo BiH pozvalo je danas Keserovića da iznese svoju obranu. Predočeno mu je što mu se stavlja na teret. On je 20. prosinca podnio zahtjev da mu se omogući telefonski razgovor ili posjeta majke i oca, međutim još nije dobio ni pozitivan, ni negativan odgovor", rekao je Dupovac.

Dodao je kako je njegov klijent tijekom saslušanja naveo da u ovom momentu neće iznositi svoju obranu, da će se braniti šutnjom, a da ostavlja mogućnost da obranu iznese kasnije, nakon što ga posjete roditelji, prenosi Birn.

Dupovac je odvjetnik još dvojici povratnika iz Sirije osumnjičenih za organiziranje terorističke grupe, odnosno za boravak i sudjelovanje na sirijskom ratištu - Armenu Dželki i Muharemu Duniću koji još nisu saslušani u Tužiteljstvu.

Kaže da je sugerirao da Dželko i Dunović budu prebačeni iz Orašja, odnosno Busovače, u pritvorsku jedinicu Suda BiH.

Iz tužiteljstva BiH su naveli da ne mogu potvrditi saslušanje Keserovića jer je riječ o istražnim aktivnostima.

Emir Ališić, Senad Kasupović, Miralem Berbić, Jasmin Kesereović, Hamza Labidij, Muharem Dunić i Armen DŽelko stigli su u BiH u četvrtak, 19. prosinca, nakon što su deportirani iz Sirije sa šest žena i dvanaestoro djece.

Sedam bivših boraca Islamske države predano je pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu BiH, a žene i djeca su, nakon provjere, transportirani u prihvatni centar zbog daljih pregleda i pružanja medicinske pomoći.

Kopirati
Drag cursor here to close