Internet ratnik?

Podignuta optužnica protiv Haskića: Želio se pridružiti ISIL-u, policija ga otkrila preko interneta!

Tužitelj iz Odjela za terorizam TužiteljstvaBosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Amira Haskića, rođenog 1995. godine u Sarajevu, zbog sumnje da se želio pridružiti ISIL-u.
Vijesti / Terorizam | 20. 02. 2018. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj iz Odjela za terorizam TužiteljstvaBosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Amira Haskića, rođenog 1995. godine u Sarajevu, zbog sumnje da se želio pridružiti ISIL-u.

Točnije, optuženi se tereti da je stvorio plan i osigurao potrebna sredstva s ciljem pridruživanja stranoj paravojnoj formaciji, koja djeluje izvan BiH, te se odlučio pridružiti strukturama tzv. ISIL-a, koji je Vijeće sigurnosti UN-a proglasilo terorističkom organizacijom.

 "Optuženi je u studenom 2017. godine, putem internet komunikacije i aplikacija za kontakte, stupio u kontakt s aktivnim pripadnikom tzv. ISIL-a, koji se nalazi u Siriji, te u komunikaciji govorio pripadnicima tzv. ISIL-a kako je osigurao potrebna sredstva i da će se proključiti ovoj terorističkoj skupini. Dodao je i kako će, po dolasku u Siriju, zapaliti putovnicu BiH, te kao pripadnik terorističke skupine tzv. Islamske države, sudjelovati u oružanim sukobima u Siriji", ističe se u optužnici.

Optuženi je u svojoj namjeri, otkriven, lociran i spriječen od strane policijskih i sigurnosnih struktura u Bosni i Hercegovini, nakon čega su izvršeni pretresi objekata koje koristi, a osumnjičeni lišen slobode i nalazi se u pritvoru.

Optuženi se tereti za kazneno djelo protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama iz članka 162b. stavak (2) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close