Uhićenja

Otac bombaša iz Šri Lanke je poznati tajkun

U intervjuu za CNN premijer Šri Lanke Ranil Wickremesinghe rekao je da su osumnjičeni bombaši obrazovani (neki i u inozemstvu) pripadnici srednje i više klase društva…
Vijesti / Terorizam | 25. 04. 2019. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Mohamed Yusuf Ibrahim (u sredini)

U sklopu opsežne međunarodne istrage koja se nastavlja nakon razornih terorističkih napada na Šri Lanki u kojima je poginulo gotovo 400 osoba, policija je u pritvoru zadržala oca dvojice bombaša samoubojica pod sumnjom da je pomagao i poticao sinove, prenosi Jutarnji list.

Mohamed Yusuf Ibrahim, tajkun koji se obogatio na trgovini začinima, uhićen je nakon terorističkih napada na hotele i crkve jer su se njegovi sinovi Imsath Ahmed Ibrahim i Ilham Ahmed Ibrahim raznijeli bombama u nedjeljnim napadima.

U četvrtak je glasnogovornik policije Ruwan Gunasekera izjavio za CNN kako je Mohamed Yusuf Ibrahim pod nadzorom, te da vjeruje kako su i svi ostali članovi obitelji Ibrahim u pritvoru.

U intervjuu za CNN premijer Šri Lanke Ranil Wickremesinghe rekao je da su osumnjičeni bombaši obrazovani (neki i u inozemstvu) pripadnici srednje i više klase društva, a takav profil je opisao pomalo ''iznenađujućim''.

Dodao je i da je nekolicina njih bila pod nadzorom uoči napada, ali da nije bilo ''dovoljnih'' dokaza za njihovo privođenje.

U međuvremenu, velika međunarodna kriminalistička istraga u Šri Lanki raste, a na terenu je šest stranih policijskih agencija i Interpol koji pomažu lokalnoj policiji, uključujući Scotland Yard iz Velike Britanije te FBI iz Sjedinjenih Država.

Kopirati
Drag cursor here to close