Potvrdio turski ministar

Njemačka i Nizozemska će primiti nazad teroriste ISIL-a

Turska je do sada deportirala 7.500 članova ISIL-a, a predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan prošlog tjedna je izjavio kako se u turskim zatvorima nalazi 1.149 terorista ISIL-a.
Vijesti / Terorizam | 13. 11. 2019. u 11:31 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka i Nizozemska su pristale primiti nazad uhvaćene teroriste ISIL-a, priopćio je ministar unutarnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylu u srijedu.

''Želio bih zahvaliti dvjema državama, Njemačkoj i Nizozemskoj'', rekao je Soylu tijekom sastanka u Vanu, na istoku Turske.

Dodao je kako su dvije zemlje pokazale konstruktivan stav nakon višednevnih pregovora s dužnosnicima te sinoć potvrdile da će dozvoliti povratak ''terorista ISIL-a, njihovih supruga i djece''.

Soylu je naglasio kako u borbi protiv terorizma, jednaku suradnju očekuje i od drugih zemalja.

''Mi nismo hotel ili gostinska kuća za teroriste iz bilo koje zemlje'', naglasio je Soylu koji je najavio nastavak odlučne borbe protiv terorističkih organizacija, među kojima je i Fetullahci (FETO).

Pitanje prihvata terorista ISIL-a i njihovih obitelji koji su uhićeni u Siriji, izazvalo je neslaganja nekih zemalja s Turskom jer Ankara smatra kako bi teroristi trebali biti vraćeni u matičnu zemlju.

Ipak, pojedine europske zemlje ne podupiru napore Turske da teroriste ISIL-a vraća u matične zemlje.

Turska je do sada deportirala 7.500 članova ISIL-a, a predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan prošlog tjedna je izjavio kako se u turskim zatvorima nalazi 1.149 terorista ISIL-a.

Turska je ISIL na listu terorističkih organizacija uvrstila 2013. godine, nakon čega je bila meta više napada među kojima je deset samoubilačkih napada, sedam eksplozija i četiri oružana napada u kojima je poginulo 315 osoba, uključujući i pripadnike snaga sigurnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close