Sigurnosna situacija

Mektić o ''Srbskoj časti'': Radi se o ozbiljnoj sigurnosnoj prijetnji

Mektić sa stranim diplomatima o sigurnosnoj situaciji u BiH
Vijesti / Terorizam | 26. 01. 2018. u 15:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arhivska fotografija / Dragan Mektić

Trenutna sigurnosna situacija i mjere koje poduzimaju sigurnosne agencije u BiH, bila je tema današnjeg sastanka ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića s Veleposlanikom Nizozemske Reinoutom Casparom Vosom i šefom diplomatskog ureda Belgije u BiH Williamom Asselbornom.

U fokusu razgovora bila je ''Srbska čast'', koja je okarakterizirana kao paravojna grupa, te mjere koje poduzimaju sigurnosne agencije.

Mektić je istaknuo da otkrivanje nabavki vojnih uniformi, provođenje obuka te činjenica da su uključene i osobe sa ozbiljnom kriminalnom prošlošću, ukazuje na ozbiljnu sigurnosnu prijetnju.

Razgovarano je i o borbi protiv terorizma i prijetnjama koje dolaze od radikalnih grupa i povratnika sa stranih ratišta koji su djelovali u okviru terorističkih organizacija.

Ministar Mektić je istaknuo da se i ova sigurna prijetnja drži pod stalnim nadzorom te da je u proceduri i donošenje strožijih mjera za osobe osuđene za terorizam, poput uskraćivanja mogućnosti pomilovanja ili prijevremenog izlaska iz zatvora, kao i da se planira povećanje kazne za ova djela.

 

Kopirati
Drag cursor here to close