Služba za poslove sa strancima

Među migrantima u Bihaću i Sarajevu otkriveni teroristi

Otkrivena šestorica migranata od kojih se petorica dovode u vezu s međunarodnim terorizmom, dok se šesti migrant dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata i organiziranim kriminalom.
Vijesti / Terorizam | 19. 02. 2019. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za poslove sa strancima je u prva dva mjeseca 2019. na području Bihaća i Sarajeva locirala i pod nadzor u Imigracijski centar Službe u Istočnom Sarajevu stavila šest migranata porijeklom iz Afganistana, od kojih se petorica dovode u vezu s međunarodnim terorizmom, dok se šesti migrant dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata i organiziranim kriminalom.

Kako navode iz ove službe, inspektori za strance su osobe locirali na osnovu poduzimanja pojačanih mjera i radnji profiliranja sigurnosno-interesantnih osoba među migrantima te kroz suradnju i razmjenu informacija Službe s domaćim i međunarodnim partnerima, prvenstveno kroz razmjenu biometrijskih podataka.

Radi se o osobama G.R.Z. (34), N.S.S. (30), K.Q. (23) i F.A.A. (25), koji predstavljaju prijetnju javnom poretku i sigurnosti BiH kao i osobama Z.U. (22), S.A. (24), za koje Služba trenutno u suradnji s partnerskim agencijama i zemljama porijekla provodi postupak potvrđivanja identiteta kao i utvrđivanja svih ostalih činjenica neophodnih za udaljenje istih s teritorije BiH, na osnovu prethodno izrečenih mjera protjerivanja.

Kako navode, kapaciteti i spremnost Službe za suprotstavljanje sigurnosnim izazovima i prijetnjama iregularnih migracijskih tokova bit će dodatno osnažena dobivanjem međunarodne donacije za biometrijsku opremu koju Služba očekuje do kraja ožujka, a koristit će se za efikasnije otkrivanje osoba koja se dovode u vezu s terorizmom. 

"U suradnji s domaćim i međunarodnim partnerskim agencijama, Služba će se odlučno suprotstaviti sigurnosnim izazovima i prijetnjama nepravilnih migracijskih tokova. Kao prioritet u svom radu nastavit ćemo locirati i procesuirati migrante koji se dovode u vezu s terorizmom ili organiziranim kriminalom, čime će Služba dati znatan doprinos sigurnosti BiH i njenih građana", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close