Terorizam

Iz Sirije u BiH izručen mladi ISIL-ovac Ibro Ćufurović

Riječ je o osobi osumnjičenoj za kaznena djela organiziranje terorističke skupine, protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama te terorizam.
Vijesti / Terorizam | 20. 04. 2019. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičeni Ibro Ćufurović (1995.) za sudjelovanje na stranim ratištima transportiran je u Bosnu i Hercegovinu i nalazi se u pritvoru, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH navodeći samo inicijale osumnjičenog.

Riječ je o osobi osumnjičenoj za kaznena djela organiziranje terorističke skupine, protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama te terorizam.

U skladu s međunarodnim obvezama države Bosne i Hercegovine, posebno Rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a br. 2396 i drugim povezanim rezolucijama, te dodatnom protokolu Vijeća Europe na Konvenciju o prevenciji terorizma (ETS 196), koje se BiH obvezala poštivati i provoditi temeljem članstva u Ujedinjenim narodima i Vijeću Europe, kao i članstva u Anti-terorističkoj koaliciji, Tužiteljstvo BiH je u suradnji s Graničnom policijom BiH, Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Ministarstvom sigurnosti BiH, Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, MUP-om Županije Sarajevo, u koordinaciji i suradnji s Vladom Sjedinjenih Američkih Država i Veleposlanstvom SAD-a u Sarajevu provelo niz aktivnosti koje su rezultirale transferom osobe državljanina BiH sa sirijskog ratišta.

Protiv njega Tužiteljstvo BiH provodi istragu zbog kaznenih djela Organiziranje terorističke skupine i Protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine u svezi s kaznenim djelom – Terorizam.

Protiv ove osobe je raspisana međunarodna tjeralica po Naredbi Suda BiH i protiv njega je doneseno Rješenje o određivanju pritvora te su ga službenici Sudske policije Suda BiH sproveli u Pritvorsku jedinicu Suda BiH, a protiv njega će biti nastavljen kazneni postupak u skladu sa zakonom.

Tužiteljstvo BiH iskazuje daljnju spremnost i posvećenost u provođenju zakona i međunarodnih obveza u borbi protiv terorizma i zahvaljuje se na suradnji svim agencijama za provođenje zakona u BiH, a naročito Vladi Sjedinjenih Američkih Država i Veleposlanstvu SAD u Sarajevu na iskazanoj podršci i pomoći u realizaciji ovih aktivnosti, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close