Terorizam

Dva državljana Srbije protjerana iz BiH jer predstavljaju prijetnju državi

Prema svim državljanima Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti te istim izrekla mjera protjerivanja sa teritorije BiH
Vijesti / Terorizam | 24. 04. 2020. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Privođenje

Pravovremenom i koordiniranom akcijom pripadnika Službe za poslove sa strancima i Obavještajno sigurnosne agencije, u petka je na području Sarajeva pronađena su dvije osobe, državljani Srbije, za koje je utvrđeno da predstavljaju prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti sa terorizmom i organiziranim kriminalom.

Također, Služba za poslove sa strancima je u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Tužiteljstva BiH, u četvrtak preuzela osobe državljanina Srbije koje se dovodi u vezu sa kaznenim djelom „Krijumčarenje ljudi“ iz člana 189. Stav 2. KZ BiH.

Prema svim državljanima Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti te istim izrekla mjera protjerivanja sa teritorije BiH i stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracijski centar, radi njihovog udaljenja u zemlju porijekla.

Služba će i u sljedećem razdoblju kontinuirano preuzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sustavu BiH, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Kopirati
Drag cursor here to close