Povratak odgođen do daljnjeg

Bh državljani iz Sirije ipak se ne vraćaju

Za danas je bila najavljena prva grupa koja je trebala da stigne u BiH, ali zbog proteklih događaja u posljednja 24 časa i novih okolnosti koje su nastale na prostoru Sirije, to se odgađa do daljnjeg, istakao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.
Vijesti / Terorizam | 10. 10. 2019. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je, kako je za danas najavljeni povratak državljana BiH iz Sirije odgođen do daljnjeg.

"Što se tiče povratka iz Sirije državljana Bosne i Hercegovine, mogu da kažem da je za danas bila najavljena prva grupa koja je trebala da stigne u BiH, ali zbog proteklih događaja u posljednja 24 časa i novih okolnosti koje su nastale na prostoru Sirije, to se odgađa do daljnjeg", istakao je Mektić, navodi N1.

Inače, u četvrtak je na međunarodnom aerodromu u Banjaluci održana vježba pod nazivom ''Brzi odgovor 9'' u organizaciji EUFOR-a. Ova vježba se već nekoliko dana održava na brojnim lokacijama diljem BiH, a ministar sigurnosti BiH se između ostalih obratio javnosti nakon vježbe - gdje je govorio o današnjoj vježbi, ali i o povratku bh. državljana iz Sirije.

Kopirati
Drag cursor here to close