Povratak odgođen do daljnjeg

Bh državljani iz Sirije ipak se ne vraćaju

Za danas je bila najavljena prva grupa koja je trebala da stigne u BiH, ali zbog proteklih događaja u posljednja 24 časa i novih okolnosti koje su nastale na prostoru Sirije, to se odgađa do daljnjeg, istakao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.
Vijesti / Terorizam | 10. 10. 2019. u 12:37 Bljesak.info
Kopirati

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je, kako je za danas najavljeni povratak državljana BiH iz Sirije odgođen do daljnjeg.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Što se tiče povratka iz Sirije državljana Bosne i Hercegovine, mogu da kažem da je za danas bila najavljena prva grupa koja je trebala da stigne u BiH, ali zbog proteklih događaja u posljednja 24 časa i novih okolnosti koje su nastale na prostoru Sirije, to se odgađa do daljnjeg", istakao je Mektić, navodi N1.

Inače, u četvrtak je na međunarodnom aerodromu u Banjaluci održana vježba pod nazivom ''Brzi odgovor 9'' u organizaciji EUFOR-a. Ova vježba se već nekoliko dana održava na brojnim lokacijama diljem BiH, a ministar sigurnosti BiH se između ostalih obratio javnosti nakon vježbe - gdje je govorio o današnjoj vježbi, ali i o povratku bh. državljana iz Sirije.

Kopirati