Napadi

Amerika izdala alarm za Kosovo

Amerikancima koji dolaze na Kosovo ili su već tamo savjetuje se da se ne ističu u javnosti i ne privlače pozornost.
Vijesti / Terorizam | 29. 03. 2018. u 12:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američko veleposlanstvo na Kosovu upozorilo je svoje građane na povećani rizik terorističkih napada na Kosovu, posebno za vrijeme uskršnjih praznika.

Kako je navedeno na internetskim stranicama Veleposlanstva SAD-a u Prištini, američki državljani trebali bi da budu oprezni tijekom, događaja vezanih za proslave pravoslavnog i katoličkog Uskrsa.

U upozorenju veleposlanstva naglašava se kako ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turističke lokacije, tržne centre, barove, vjerske objekte i druge "lake" mete. Oprez na navedenim mjestima je posebno važan, navodi se.

Amerikancima koji dolaze na Kosovo ili su već tamo savjetuje se da se ne ističu u javnosti i ne privlače pozornost na sebe te da promjene rutinu kretanja kako bi postali nepredvidivi za kriminalce i teroriste, prenose mediji.

Također im se savjetuje da izbjegavaju javna okupljanja i demonstracije te da prate lokalne medije i instrukcije Veleposlanstva SAD-a ili najbližeg konzulata.

Upozorenje je izdano radi napete situacije na Kosovu zbog uhićenja direktora Ureda srbijanske vlade za Kosovo Marka Đurića u Sjevernoj Mitrovici.

Kopirati
Drag cursor here to close