Postupaju po zahtjevima

Agencije još uvijek provjeravaju je li terorist iz Beča povezan s BiH

Drugi dio istrage, koju obavlja austrijska policija, odnosi se na osobe iz BiH koje žive i rade u Beču, a bile su dio radikalnih centara.
Vijesti / Terorizam | 09. 11. 2020. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijske agencije BiH, po zahtjevu Austrije, provjeravaju je li 20-godišnji terorist iz Beča Kujtim Fejzulai, koji je prošli tjedan ubio pet i ranio 23 osobe bio povezan s bh. državljanima.

Isto vrijedi i za osobe s potjernica Austrije, koje su dovode u vezu s ovim teroristom.

Austrijske vlasti zatražile su informacije od svih policijskih agencija u BiH putem Europola.

Iz Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, danas je rečeno za "Dnevni avaz" da postupaju po zahtjevima iz Beča.

Ovu informaciju potvrdio je i Mirsad Vilić, direktor DKPT BiH.

''Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH od nadležnih tijela Republike Austrije, nekih zemalja članica i trećih strana EUROPOL-a putem Europolovog kanala za razmjenu informacija, zaprimila je  određene informacije i zahtjeve u vezi terorističkog napada u Beču. Sve zaprimljene informacije i zahtjeve Direkcija je posredstvom Odsjeka za suradnju s EUROPOL-om dostavila svim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini na državnom, entitetima i županijskoj razini radi njihove informiranosti i postupanja po zahtjevima s ciljem dostavljanja bilo kakvih informacija o osobama koja su obuhvaćena istragom terorističkog akta u Beču rekao je Vilić za "Avaz".

Kako je pojasnio,"nadležne agencije koje su zaprimile zahtjev vrše određene provjere po zahtjevima o eventualnom povezanosti te da će po rezultatima okončanja provjera dostaviti Europolu.

"Avaz", prema neslužbenim informacijama saznaje, da je jedna od agencija već završila svoj dio posla i da je utvrđeno da terorist iz Beča nije bio povezan s bh. državljanima u našoj zemlji.

Drugi dio istrage, koju obavlja austrijska policija, odnosi se na osobe iz BiH koje žive i rade u Beču, a bile su dio radikalnih centara. Nedavno je zatvoren mesdžid "Tewhid" kojim je rukovodio sarajlija Muhamed Porča, radikalni vehabija koji godinama živi u Austiji.

Kopirati
Drag cursor here to close