Islamska država

Turski specijalci spriječili napad na konzulat SAD

S obzirom na to da se Turska smatra 'kapijom' Bliskog istoka za ulazak u Europu, Ankara je pojačala antiterorističke operacije koje su u interesu međunarodne sigurnosti.
Vijesti / Terorizam | 09. 03. 2018. u 00:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turske specijalne snage su, zajedno sa antiterorističkom jedinicom, spriječile napad militanata 'Islamske države' na prostorije Konzulata SAD, prenijeli su turski mediji.

U akciji koja je provedena u srijedu u Adani uhićeno je 13 osoba osumnjičenih za terorizam, od kojih su njih 12 državljani Sirije. Konzulati SAD su u Turskoj smješteni u Adani i Ankari, a za sada nije poznato na koji od dva konzulata je planiran napad.

Diplomatski uredi SAD u Turskoj su na oprezu otkako je veleposlanstvo u Ankari izdalo 'sigurnosno upozorenje' u ponedjeljak, 5. ožujka, nakon čega su pripadnici sigurnosnih snaga uhitili četvoricu Iračana za koje se sumnja da su planirali napad na veleposlanstvo.

S obzirom na to da se Turska smatra 'kapijom' Bliskog istoka za ulazak u Europu, Ankara je pojačala antiterorističke operacije koje su u interesu međunarodne sigurnosti, prenosi Srna.

Turska trenutno gradi zid na granici sa Sirijom da bi se suprotstavila dolasku ilegalnih migranata u zemlju, uključujući potencijalne teroriste 'Islamske države' i ostalih tvrdokornih terorističkih grupa koje djeluju u Siriji, prenio je Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close