Priprema tetorističkog napada

Potvrđena optužnica: Ovako je pripreman napad na SIPA-u i MUP u Tuzli

Hastor je, stoji u optužnici, u ožujku 2018. osigurao prostorije vlastite obiteljske kuće gdje su za potrebe izvršenja terorističkog čina planiranog od Božića pohranili nelegalno nabavljeno oružje
Vijesti / Terorizam | 09. 07. 2018. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Maksima Božića i Edina Hastora tereti za planiranje i pripremanje terorističkog napada.

U optužnici se navodi da je Božić počev od sredine lipnja 2017. godine do 10. travnja 2018. planirao i pripremao nabavku sredstava te poduzimao druge radnje kojima je stvarao uvjete za izvršenje terorističkog čina, u namjeri da zastraši stanovništvo i prislili organe vlasti na određene radnje s ciljem da ozbiljno destabilizira političke i ustavne strukture BiH.

"Maksim Božić je u više navrata ostvarivao kontakt s pripadnicima radikalnog selefijskog pokreta BiH, među kojima i sa Edinom Hastorom, planirao i poduzimao radnje na stvaranju uvjeta za izvršenje terorističkog čina, nastojeći da nabavi novac i kupi oružje veće ubojite moći i to RPG, puškomitraljez M84, ručne bombe, streljivo i granate kako bi izvršio napad na zgradu Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u Sarajevu i zgradu Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije", navedeno je u optužnici.

U svrhu izvršenja planiranog terorističkog čina, kako se navodi u priopćenju Suda BiH, Božić je sredinom lipnja 2017. zatražio od zaštićenog svjedoka 'A', da mu, nakon što pribavi oružje za izvršenje planiranog terorističkog čina, snimi video-oporuku o smrti u džihadu i istu nakon izvršenja djela objavi u medijima, navodi BIRN.

Hastor je, stoji u optužnici, u ožujku 2018. osigurao prostorije vlastite obiteljske kuće gdje su za potrebe izvršenja terorističkog čina planiranog od Božića pohranili nelegalno nabavljeno oružje, ubojita sredstva, streljivo i vojnu opremu, koje je prilikom pretresa od strane SIPA-a oduzeto.

Kopirati
Drag cursor here to close