Crvena tjeralica

Državljanin BiH uhićen zbog terorizma u Tunisu

Uhićen je 38-godišnji Elvir Šarac, koji se sumnjiči da je, zajedno s Alemom Čamdžićem Čamcem, sudjelovao u likvidaciji Mohameda Zouarija u Tunisu.
Vijesti / Terorizam | 15. 05. 2018. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u utorak (15.5.) slobode lišili jednu osobu za kojom je od strane Tunisa raspisana crvena Interpolova tjeralica.

Navedena osoba je BiH državljanin za koga postoje osnovi sumnje da je počnio kaznena djela u vezi s terorizmom.

U konkretnom slučaju policijski službenici nastavljaju s istražnim aktivnostima u cilju prikupljanja svih relevantnih informacija. Navedene aktivnosti sprovedene su u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom, priopćeno je iz SIPA-e.

Prema pisanju 'Dnevnog avaza' uhićen je 38-godišnji Elvir Šarac, koji se sumnjiči da je, zajedno s Alemom Čamdžićem Čamcem, sudjelovao u likvidaciji Mohameda Zouarija u Tunisu.

Čamac je nedavno uhićen prema tjeralici Interpola u Hrvatskoj i odobreno je njegovo izručenje Tunisu.

Tuniski inžinjer Mohamed Zouari ubijen je u prosincu 2016. godine ispred svoje kuće dok je ulazio u automobil. Ubojica, ili više njih, ispalio je u njega šest metaka. Četiri mjeseca prije zločina u Tunis je ušlo četvero stranih državljana, od kojih su dvojica imala putovnice BiH. Unajmili su automobile i apartmane u blizini mjesta gdje je živio Zouari.

Kopirati
Drag cursor here to close