Uvjetna kazna

Banja Luka: Stomatološki tehničar osuđen zbog terorizma

U poruci, između ostalog, on navodi da je 'idealan materijal za samoubojicu i traži da mu netko pokloni 150 kg eksploziva C4 kako bi digao u zrak 'Zimzograd'".
Vijesti / Terorizam | 08. 10. 2018. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milan Macura, stomatološki tehničar iz Banja Luke, osuđen je u Okružnom sudu Banja Luka na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora zbog terorizma.

Obrazlažući presudu, sutkinja Snježana Kudrić izjavila je da je tijekom postupka Republičko javno tužiteljstvo dokazalo krivicu Macure. "On je sa ciljem zastrašivanja građana prijetio izvršenjem teškog djela", rekla je Kudrić.

Republičko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Milana Macure zbog terorizma, a ovo je ujedno i prva optužnica za ovo kazneno djelo u Republici Srpskoj, navodi BIRN. Macura je optužen zbog poruke u vezi s manifestacijom 'Zimzograd' koju je ostavio na svom Instragram profilu.

U poruci, između ostalog, on navodi da je 'idealan materijal za samoubojicu i traži da mu netko pokloni 150 kg eksploziva C4 kako bi digao u zrak 'Zimzograd'". On i njegov odvjetnik tijekom suđenja su tvrdili da je riječ o ironiji i šali.

Macura nije prisustvovao izricanju presude. Macuri je izrečena uvjetna kazna, koja će se izvršiti ukoliko u naredne tri godine počini bilo koje kazneno djelo. Tužitelj Goran Glamočanin izjavio je da će odluku o žalbi donijeti nakon što pregleda presudu.

Kopirati
Drag cursor here to close