Indija

Zrakoplov sa 190 putnika se prepolovio tijekom slijetanja, najmanje 3 mrtvih

Prema posljednjim informacijama koje je objavilo indijsko ministarstvo u avionu je bilo 190 osoba, a ne 191 kako se prvo mislilo. U avionu su, kako su priopćili bila dva pilota, 174 putnika plus deset novorođenčeta te četiri, a ne pet članova posade
Vijesti / Svijet | 07. 08. 2020. u 19:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrakoplov Air India Expressa sa 190 putnikom iz Dubaija skliznuo je s piste zračne luke Kozhikode u indijskoj Kerali.

CNN javlja da je troje mrtvih, a riječ je o pilotu i o dva putnika. Neke informacije govore o tome kako je više od 30 ljudi ozlijeđeno, prenosi Index.hr.

Prema posljednjim informacijama koje je objavilo indijsko ministarstvo u avionu je bilo 190 osoba, a ne 191 kako se prvo mislilo. U avionu su, kako su priopćili bila dva pilota, 174 putnika plus deset novorođenčeta te četiri, a ne pet članova posade kako je prvotno objavljeno.

Na društvenim mrežama su se pojavile prve snimke s mjesta nesreće. Po snimkama se vidi da se avion prepolovio.

Kako javljaju lokalni mediji, zrakoplov je promašio pistu i razbio se u dva komada. Nesreća se dogodila tijekom obilne kiše koja već neko vrijeme pada na tom području.

Let je bio reparticijski i u njemu su bili Indici koji su zaglavili u putnim restrikcijama zbog koronavirusa.

Indijski premijer Narendra Modi na Twitteru je napisao kako je s boli primio vijesti o nesreći.

"Moje misli su s onima koji su izgubili svoje voljene. Neka se ozlijeđeni oporave što je prije moguće", poručio je Modi.

"Air India Express let br. 1344 iz Dubaija prema Calicutu skliznuo je s piste u Kozhikodeu u 19:41 po lokalnom vremenu. Nije prijavljen požar u vrijeme slijetanja. U avionu je bilo 174 putnika, 10 novorođenčeta, dva pilota i pet članova posade. Prema prvim izvješćima, u tijeku su operacije spašavanja i putnici se prebacuju u bolnicu kako bi im se pružila zdravstvena njega", priopćilo je indijsko ministarstvo u izjavi.

Indijske vlasti apelirale su na hitne službe da poduzmu hitnu akciju nakon nesreće, javlja CNN.

 
Kopirati
Drag cursor here to close