Zrakoplov evakuiran nakon što se u njemu zapalio Samsungov pametni telefon

Za evakuaciju 128 putnika i šest članova posade postavljeni su tobogani, a navodi se da su dvije osobe prevezene u bolnicu radi lakših ozljeda.
Vijesti / Svijet | 25. 08. 2021. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kabini leta Alaska Airlinesa koji je sletio u ponedjeljak navečer u Seattle, zapalio se pametni telefon Samsung Galaxy A21. Posada je ubrzo ugasila požar, no zbog velike količine dima bili su prisiljeni evakuirati sve putnike.

''Mobitel je izgorio do neprepoznatljivosti. Međutim, tijekom razgovora s jednim od naših policajaca u zračnoj luci Seattle, putnik se dobrovoljno javio i potvrdio da je riječ o Samsung Galaxy A21 uređaju“, rekao je Perry Cooper za Seattle Times, glasnogovornik morske i zračne luke u Seattleu.

Na Twitteru su se oglasili iz Seattle-Tacoma zračne luke.

''Putnici su prevezeni autobusom do terminala, od kojih su neki imali lakše ozlijede. Zrakoplov je dovučen do izlaza i nije bilo utjecaja na rad zračne luke“, napisali su.

Osim toga, na Twitteru su se pojavile i snimke unutar kabine na kojima se može primijetiti zadimljen prostor, a javila se i jedna evakuirana putnica.

''Putnik je bio dva ili tri reda iza mene na suprotnoj strani. Bilo je poput mašine za dim. Stjuardese su odradile izvrstan posao i svi su putnici bili vrlo mirni“, opisala je situaciju, javlja Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close