Talibani na udaru

Žestoki sukobi u Afganistanu, na desetine mrtvih

Više od 60 naoružanih pobunjenika ubijeno je u južnoj regiji Afganistana u posljednja 24 sata
Vijesti / Svijet | 09. 06. 2019. u 18:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 60 naoružanih pobunjenika ubijeno je u južnoj regiji Afganistana u posljednja 24 sata, budući da su vladine snage pojačale pritisak na talibane u Kandaharu i susjednim pokrajinama.

Postrojbe nacionalne vojske u posljednjem napadu na talibane ubile su tri pobunjenika u okrugu Khakriz južne provincije Kandahar, priopćila je vojska u nedjelju, a među njima i talibanski zapovjednik Mullah Mahmoud alias Bado Jan.

U pripćenju se navodi da je od subote ubijen 41 pobunjenik u Miwand, Mianshin i Shah Walikot okrugu pokrajine Kandahar, a vladine snage ubile su i 10 talibanskih boraca u okrugu Daichopan susjedne pokrajine Zabul u posljednja 24 sata, navodi se u izjavi vojske.  

Ukupno 12 militanata također je ubijeno u okrugu Khas Uruzgan u južnoj provinciji Uruzgan dok su snage sigurnosti ciljale talibanske položaje iz zemlje i zraka, javila je Xinhua.

Bez izvještaja o žrtvama sigurnosnih snaga, u izjavi vojske također se navodi kako je u južnoj regiji od subote ubijeno više militanata.

Kandahar i susjedne provincije Zabul, Helmand i Uruzgan smatraju se utočištem talibanskih militanata, a militantna grupa intenzivirala je aktivnosti u cijelom Afganistanu, uključujući i južnu regiju od 12. travnja.

Ministar obrane Afganistana Assadullah Khalid naredio je vladinim snagama da ulože sve napore kako bi spriječile militantsku ofenzivu i protjerale ih iz njihovih skrovišta u ovog zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close