Trag krvavice

Žestoka svađa turskog i kurdskog člana CDU zbog svinjske kobasice

Mehmet Ünal, član CDU u Bremenu, spočitao je svom kolegi Aliju Ertanu Topraku iz Hamburga islamofobiju, nazvavši ga islamofobnim štakorom, uz poruku "žderi i dalje svinjetinu!".
Vijesti / Svijet | 04. 12. 2018. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su organizatori 12. Njemačke islamske konferencije u Berlinu učesnicima poslužili krvavicu - kobasicu sa svinjskim mesom, došlo je do svađe putem Twittera između dvojice članova CDU koji potječu iz islamskog svijeta.

Jedan od njih, Mehmet Ünal, član CDU u Bremenu, spočitao je svom kolegi Aliju Ertanu Topraku iz Hamburga islamofobiju, nazvavši ga islamofobnim štakorom, uz poruku "žderi i dalje svinjetinu!".

U pozadini ove netrpeljivosti, moguće je, leži činjenica da je Toprak po nacionalnosti Kurd. Naime, Ünal mu spočitava kako podržava teroriste iz PKK, a najčešće se tako prema ovom političaru odnose sljedbenici turskog predsjednika Erdogana, piše Bild.

Mehmet Ünal svome stranačkom ''kolegi'' iz CDU poručuje da se ne nadima toliko, jer je već i bez toga ''dovoljno ružan i debeo".

S druge strane, Toprak poručuje kako oni koji su se uzbudili zbog svinjske kobasice, šute kad je u pitanju radikalni islamizam, a svi koji su prema islamizmu kritični, u Njemačkoj moraju živjeti pod policijskom zaštitom.

Stranački kolege Mehmeta Ünala oštro su reagirali na njegove, kako navode, ''fekalne izraze'' i isključili ga iz CDU.

Pokrajinski šef CDU-a Heiko Strohmann kaže kako mu nije jasno Ünalovo ponašanje, jer ga je ranije poznavao kao potpuno drukčiju osobu.

Bild piše kako je Ünal i ranije imao političke ispade, posebice u svojim izjavama o Kurdima i državi Izrael, koju naziva fašističkom.

Također je i za nedavno preminulog Georgea Busha starijeg kazao kako je počinio ratni zločin te da nije zaslužan za ujedinjenje Njemačke, nego je to ruska zasluga. U atentatu na JFK-a on također vidi potencijalnu umješanost pokojnog Busha starijeg.

CDU je inače kršćansko-demokratska unija i kao politička stranka ne može se ni pod razno poistovjetiti s ljudima kao što je Mehmet Ünal. Može se, naravno, postaviti i pitanje zašto je Ünal, kao musliman i čovjek drukčijeg svjetonazora, uopće pristupio jednoj kršćanskoj stranci i izgradio solidnu karijeru u njezinim strukturama?

Inače, po pitanju samog skandala kojeg je izazvala svinjska kobasica na Islamskoj konferenciji, Ministarstvo unutarnjih poslova Njemačke se ispričalo onima koji su se "osjetili uvrijeđenim zbog te situacije", a sporna krvavica nije bila predviđena na jelovniku, ali se tamo ipak našla.

Kopirati
Drag cursor here to close