Nova Indija

Odlučni riješiti problem siromaštva

Smanjenje stope siromaštva mjeri se uklanjanjem nedostataka u deset parametara, među kojima su infrastruktura, gorivo, sanitarije i prehrana.
Vijesti / Svijet | 12. 07. 2019. u 16:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudeći po izvještaju, Indija je registrirala brzu  stopu smanjenja apsolutnog siromaštva na polju  multidimenzionalnog indeksa siromaštva (MPI).

Smanjenje stope siromaštva mjeri se uklanjanjem nedostataka u deset parametara, među kojima su infrastruktura, gorivo, sanitarije i prehrana.

Ipak, unatoč nekim golemim pomacima u smanjenju multidimenzionalnog siromaštva, 373 milijuna Indijaca još pati od akutnog siromaštva a dodatnih 8,8 stanovništva živi u  teškom multidimenzionalnom siromaštvu, dok je 19,3 posto stanovništva ranjivo na multidimenzionalno siromaštvo, navodi se u izvještaju.

''MPI ukazuje na golemi napredak koji je Indija ostvarila u reduciranju multidimenzionalnog siromaštva širom zemlje, također pružajući kompletnu sliku tko je siromašan, kako je osiromašio i gdje ti ljudi žive'', izjavila je Shoko Noda, rezidentni zastupnik UNDP u Indiji.

''Činjenica da najsiromašniji dijelovi zemlje brzo izvode ljude iz siromaštva demonstrira indijsku predanost da osigura da nitko ne bude zanemaren, u skladu s ciljevima Strategije održivog razvoja i prioritetima vlade'', kazala je Noda, prenosi Xinhua.

Kopirati
Drag cursor here to close