Korupcijski skandal

Zelenski tražio poligraf: Da vidimo tko laže

''Ako taj test otkrije i najmanju mogućnost da je bilo koji od zastupnika uzimao novac radi glasovanja u komisiji, antikorupcijske agencije bavit će se tim zastupnicima'' - kazao je ukrajinski predsjednik.
Vijesti / Svijet | 23. 10. 2019. u 17:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u srijedu je zatražio od grupe zastupnika da budu podvrgnuti detektoru laži,  kako bi pokazali da nisu umiješani u sve širi korupcijski skandal.

Vladajuća stranka Zelenskog uzdrmana je izvještajima lokalnih medija da je nekoliko njenih članova u Vrhovnoj Radi (parlamentu) primilo mito do 30.000 dolara, kako bi inzistirali na amandmanu usvojenom u ovom mjesecu - koji bi donio korist kompanijama za nekretnine povezanim s drugim zastupnikom.

Specijalni ured ukrajinskog državnog tužitelja za borbu protiv korupcije, objavio je pokretnje istrage izvještaja o 11 zastupnika iz stranke Sluge naroda.

Zelenski, koji je u posjetu Japanu od početka tjedna, objavio priopćenje u srijedu u kome traži od svih članova komisije za financiranje Vrhovne Rade, da prođu kroz poligrafski test kako bi odagnali glasine ili se suočili s posljedicama.

''Ako taj test otkrije i najmanju mogućnost da je bilo koji od zastupnika uzimao novac radi glasovanja u komisiji, antikorupcijske agencije bavit će se tim zastupnicima. Neću dopustiti nikome u našoj parlamentarnoj grupi ili izvan nje da baci sjenu na politički pokret koji je dobio većinski mandat ukrajinskog naroda'' - navodi ukrajinki čelnik u priopćenju, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close