Kiks na sudu

Zdravko Mamić pogreškom sudu predao pripremljene odgovore Dejana Lovrena

Inače, ti su dokumenti značajni i zbog istrage koja se pred Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku vodi protiv Lovrena, a zbog sumnje da je na suđenju Mamiću i ostalima lažno svjedočio.
Vijesti / Svijet | 14. 05. 2018. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravko Mamić je u vrećicama s dokumentacijom koju je na prošlom ročištu dostavio sudu, ostavio i papire s bilješkama iz kojih se vidi kako su pripremali Dejana Lovrena za svjedočenje njima u korist.

Naime, u nastavku suđenja izvedeni su novi dokazi, među kojima i dokument ''Lovren – iskaz i pitanja'' koji je tako ušao u spis, a sudu ga je dostavio sam Mamić, što su njegovi odvjetnici primijetili tek kada je na sudu počela prezentacija svih novih dokaza, piše Jutarnji list.

Ivan Stanić, Mamićev odvjetnik odmah je rekao da su se ti dokumenti kao njihove interne bilješke omaškom našli u dokumentaciji koju je Zdravko Mamić predao na sud te je molio da ih se izdvoji iz spisa, ali i naglasio da nemaju problem ako će to ostati unutra.

USKOK se tome usprotivio, pri čemu je Tonći Petković istaknuo da to nisu nikakve bilješke.

Foto: Pixsell / Zdravko Mamić

''To je dokumentacija nastala nakon ispitivanja Lovrena u istrazi, a prije njegovog iskazivanja na sudu, sve kako bi ga se pripremilo za svjedočenje pred vijećem i kako bi se njegov iskaz prilagodio obranama okrivljenika. Nesporno je kako je Lovren na većinu pitanja odgovorio prema priloženim bilješkama i ovdje iskazivao temeljem tog dokumenta. Taj je iskaz bio potpuno prilagođen obranama optuženika'', naglasio je Petković.

Inače, ti su dokumenti značajni i zbog istrage koja se pred Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku vodi protiv Lovrena, a zbog sumnje da je na suđenju Mamiću i ostalima lažno svjedočio.

Zdravko Mamić napustio je raspravnu dvoranu Županijskog suda u Osijeku prije početka današnjeg ročišta nezadovoljan činjenicom što su u dvorani, a što do sada nije bio slučaj, bilo nazočno više pravosudnih policajaca.

Konkretno, njih četvorica u uniformi, a tu su bila i trojica zaposlenika Ministarstva pravosuđa u civilu. Prema informacijama Jutarnjeg lista, riječ je o pojačanim mjerama osiguranja na suđenju Mamiću i ostalim okrivljenicima, a nakon što je on u intervjuu Globusu najavio da će ukoliko bude osuđen na zatvorsku kaznu "popiti otrov kao i general Praljak."

Kopirati
Drag cursor here to close