Crna Gora

Zaplijenjeno 258 kilograma skanka

U policiji sumnjaju da su vreće s drogom prethodno prokrijumčareni plovilom preko Skadarskog jezera iz Albanije.
Vijesti / Svijet | 05. 06. 2019. u 19:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici crnogorske policije zaplijenili su 258 kilogarama skanka i uhitili tri osobe zbog sumnje da su drogu prokrijumčarile iz Albanije u Crnu Goru.

Kako je javljeno iz Uprave policije, zajedničkom akcijom službenika stanice granične policije Podgorica i podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), otkriven je i presječen lanac krijumčarenja skanka iz Albanije u Crnu Goru.

Navodi se da su službenici granične policije, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u rejonu Šarove Topole na području Tuzi, zaplijenili četiri vreće i pet putnih torbi sa 258 kilograma marihuane tipa skank, koji su pronađeni u kombi vozilu.

U policiji sumnjaju da su vreće s drogom prethodno prokrijumčareni plovilom preko Skadarskog jezera iz Albanije.

"Brzom i efikasnom akcijom, službenici Centra bezbjednosti Podgorica identificirali su, locirali i lišili slobode tri lica, i to S. Š. (37), R. Š. (26) i S. V. (24) iz Podgorce“, kaže se u priopćenju.

Kriminalistička obrada, koju su sproveli službenici CB Podgorica, upućuje na sumnju da su S. Š., R. Š. i S. V. prokrijumčarili drogu iz Albanije na teritoriju Crne Gore, radi daljeg stavljanja u promet.

Oni su uhićeni uz krivičnu prijavu su privedeni državnom tužitelju u Višem državnom tužiteljstvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinila kazneno djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Pronađena opojna droga bit će upućena u Forenzički centar radi vještačenja. Policijski rad na ovom predmetu se nastavlja", dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close