Koma

Zagrebački rekorder za volanom uhvaćen s više od 3,5 promila

Rekorder kojem je u ponedjeljak odmah poslije ponoći izmjereno 3,57 promila alkohola 'uhvaćen' je u Kerestincu nakon što je sletio s ceste, vozeći auto njemačkih oznaka.
Vijesti / Svijet | 03. 06. 2019. u 14:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebačka policija tijekom vikenda je u pojačanom nadzoru prometa zabilježila više od 700 prekršaja, uključujući 50-ak prekršaja voženje pod utjecajem alkohola pri čemu je neslavni rekord ostvario 50-godišnjak s izmjerenih čak 3,5 promila alkohola u krvi. 

Rekorder kojem je u ponedjeljak odmah poslije ponoći izmjereno 3,57 promila alkohola 'uhvaćen' je u Kerestincu nakon što je sletio s ceste, vozeći auto njemačkih oznaka. U toj nesreći nastala je samo materijalna šteta ali je 50-godišnji vozač prevezen u KB Sestre milosrdnice, javila je Hina. 

Prema tablici trovanja alkoholom objavljenoj na stranicama 'plivazdravlje.hr' osoba s tri promila pada u stanje tzv. stupora u kojem ne shvaća gdje se nalazi. Može doći do nagle nesvjestice i težeg buđenja. Iznad 3,5 promila moguća je pojava kome. To stanje jednako je razini kirurške anestezije.


Kopirati
Drag cursor here to close