Gesta dobre volje

Zaev ponudio amnestiju VMRO u zamjenu za 2/3 većinu

"Sada je trenutak da oprostimo. Hajde da oprostimo sada kada je to najpotrebnije. Svi znamo da je vrhunac podjela i mržnje bio 27. travnja (prošle godine). ''
Vijesti / Svijet | 15. 10. 2018. u 13:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Makedonski premijer Zoran Zaev pozvao je zastupnike u Sobranju na nacionalno pomirenje, a najuticajnijoj opoziciji VMRO-DPMNE kao gesu dobre volje da glasaju za ustavne promjene u skladu sa Prespanskim sporazumom, ponudio je amnestiju za članove te stranke kojima se sudi za nerede u tom zdanju 27. travnja prošle godine. 

"Sada je trenutak da oprostimo. Hajde da oprostimo sada kada je to najpotrebnije. Svi znamo da je vrhunac podjela i mržnje bio 27. travnja (prošle godine). Krvave slike zastupnika obišle su svijet. Evo šanse za praštanje. Počnimo od 27. travnja... Znam da sve ima cijenu. Spreman sam da je platim. Nema budućnosti bez praštanja ovdje u parlamentu", rekao je između ostalog Zaev obraćajući se zastupnicima. 

Ponovio je da ne postoji bolji dogovor od postignutog sa Grčkom o novom imenu Makedonije i to, kako je rekao, svi znaju. 

Premijer Zaev smatra da je današnja odluka, o prihvaćanju ili odbijanju prijedloga vlade o otpočinjanju ustavnih izmjena koje uključuju promjenu ustavnog imena Makedonije, povijesni trenutak koji će prepričavati buduće makedonske generacije, prenosi Tanjug. 

Pozvao je sve zastupnike da jedni drugima pruže ruku i da prihvate otpočinjanje procesa ustavne revizije kako bi osigurali euroatlantsku integraciju Makedonije. 

  

Kopirati
Drag cursor here to close