Protjerivanje i zabrana

Zabranit će ulazak u zemlju osuđenima za obiteljsko nasilje

Ako ste proglašeni krivima za nasilje prema ženama ili djeci, niste dobrodošli u zemlju, rekao je australski ministar za imigraciju David Coleman
Vijesti / Svijet | 03. 03. 2019. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posjetitelji Australije osuđeni za obiteljsko nasilje bit će protjerani iz zemlje ili će im biti zabranjen ulazak, objavio je u nedjelju ministar za imigraciju David Coleman, u trenutku kada Canberra jača borbu protiv dolazaka stranih kriminalaca.

Novi zakoni, koji su stupili na snagu u četvrtak, naslanjaju se na postojeću legislativu kojom se ne dopušta davanje ulaznih viza osobama koje su osuđene na godinu ili više dana zatvora.

"Australija ne tolerira počinitelje obiteljskog nasilja", rekao je David Coleman u priopćenju.

"Ako ste proglašeni krivima za nasilje prema ženama ili djeci, niste dobrodošli u zemlju", naglasio je, dodajući da u slučajevima obiteljskog nasilja nije bitna duljina kazne na koju su počinitelji osuđeni, piše Hina.

Canberra je dosad već odbila dati vizu američkom reperu Chrisu Brownu, osuđenom za nasilje prema pop zvijezdi Rihanni 2009., te boksaču Floydu Mayweatheru koji je osuđen za višekratno nasilje nad suprugom.


Kopirati
Drag cursor here to close