Drže još 30 x 10 km

Za završni obračun s ISIL-om trebat će još 2 do 3 mjeseca

Područje koje IS još kontrolira je u dolini Eufrata, između Hadžina i Bukamala, u pokrajini Deir Ezzoru, na istoku zemlje, dodao je, ocijenivši da IS još ima "nekoliko stotina" boraca.
Vijesti / Svijet | 25. 07. 2018. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borba međunarodne koalicije s posljednjim borcima skupine Islamske države u dolini Eufrata u Siriji mogla bi potrajati još "najmanje dva do tri mjeseca", ocijenio je zapovjednik francuskih snaga u koaliciji, general Francois Parisot.

"Još sudjelujemo u borbama koje bi mogle potrajati barem dva do tri mjeseca", premda posljednji borci IS-a drže tek teritorij kojega se veličina procjenjuje na "30 x 10 km", rekao je general Parisot na telekonferenciji s novinarima Pentagona.

Područje koje IS još kontrolira je u dolini Eufrata, između Hadžina i Bukamala, u pokrajini Deir Ezzoru, na istoku zemlje, dodao je, ocijenivši da IS još ima "nekoliko stotina" boraca.

"Nadamo se da ćemo se u idućim tjednima riješiti ove baze", dodao je vojni dužnosnik koji zastupa Francusku u zapovjedništvu međunarodne koalicije pod američkim vodstvom, piše Hina.

"Bit će to kraj bilo kakvog područja u posjedu ili pod kontrolom DAEŠ-a", dodao je, koristeći se arapskim nazivom za IS.

Kada jednom potpuno fizički uklonimo bivši "kalifat" IS-a u Siriji, snage međunarodne koalicije ostat će na terenu kako bi spriječile preustroj džihadista, rekao je.

Džihadistička skupina je uglavnom potisnuta s golemog teritorija koji je 2014. osvojila u Iraku i u Siriji.

No džihadisti su još prisutni na jugozapadu, gdje su na meti zračnih udara sirijskog režima i njegova ruskog saveznika. IS-ove ćelije su aktivne i u pokrajini Idlibu, na sjeverozapadu Sirije i u iračkoj pustinji, na granici sa Sirijom.

Kopirati
Drag cursor here to close