Skepsa

Za 10 godina Britanija neće postojati

Ispitivanje je obavljeno sa 1.001 odraslom osobom širom Britanije između 25. i 28. listopada.
Vijesti / Svijet | 08. 11. 2019. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoji mogućnost da Velika Britanija za desetak godina neće postojati u trenutnom obliku, rezultati su ankete agencije Ipsos MORI.

Rezultati ispitivanja pokazuju da 50 posto ispitanih smatra da Britanija neće postojati za deset godina što je povećanje u odnosu na 43 posto koliko je bilo 2014. godine.

Samo 29 posto ispitanih smatra da će Britanija postojati u trenutnom obliku u sljedećem desetljeću, što je pad od 45 posto u odnosu na 2014. godinu.

Ispitivanje je obavljeno sa 1.001 odraslom osobom širom Britanije između 25. i 28. listopada.

Na referendumu održanom 2016. godine o Brexitu većina u Škotskoj i Sjevernoj Irskoj bila je za ostanak, a u Engleskoj i Wellesu za izlazak iz EU.

Public confidence in the future of the Union is much lower than it was five years ago

New Ipsos MORI research shows that people in Britain have become less confident that the UK will continue to exist in its present form in the medium term. Emily Gray Managing Director, Ipsos MORI Scotland Get in touch Key findings: 72% of British adults think the UK will exist in its current form in one year's time , a similar figure to when Ipsos MORI last asked this question in 2014.

Posljednji vremenski rok za izlazak Britanije iz EU je 31. siječnja i sve su prisutniji zahtjevi za neovisnost Škotske i za održavanje referenduma o ujedinjenju Sjeverne Irske sa Republikom Irskom, prenijela je Srna.

Škoti su odbacili neovisnost sa 55 posto glasova protiv i 45 posto za na referendumu 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close