Žrtve

Wuhan prepravio brojke

Kao razlog zbog kojih su revidirali podatke navode da je tijekom početne faze jedan broj pacijenata preminuo kod kuće zbog nedostatka medicinske terapije...
Vijesti / Svijet | 17. 04. 2020. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dužnosnici Wuhana, grada u kojem je izbila pandemija korona virusa, korigirali su broj onih koji su preminuli od virusa Covid-19 i dodali još 1.290 žrtava.

Ukupan broj preminulih je 3.869, objavile su gradske vlasti, navodi CNN.

Wuhana je takođe revidirao i broj oboljelih, pa je uz pridodatih 325 slučajeva do sada ukupno zaraženo 50.333 ljudi, prenio je Tanjug.

Dužnosnici su naglasili da su ove izmjene unijeli kako bi pokazali "odgovornost prema povijesti, ljudima i žrtvama", kao i da bi osigurali "otvorenost, transparentnost i točnost podataka".

Ovi novi podaci rezultat su opsežnog rada koji uključuje brojne vladine agencije i institucije.

Kao razlog zbog kojih su revidirali podatke navode da je tijekom početne faze jedan broj pacijenata preminuo kod kuće zbog nedostatka medicinske terapije, dok su u vrijeme vrhunca pandemije zdravstveni radnici bili preopterećeni dnevnim obvezama i fokusirani na liječenje, zbog čega su kasnili s izveštajima, a često i prevideli ili pogrešno zapisali podatke.

Između ostalog, naglo je porastao i broj medicinskih ustanova koje su vođene na različitim razinama i podaci su kasnili ili nisu usuglašavani.

Kao jedan od razloga navode i to da su nepotpuni izvještaji o smrtnim slučajevima naknadno ispravljani, a ponekada su i ponavljani.

Kako piše CNN, Kina se ovog tjedna našla pod većim pritiskom SAD-a kako bi transparentnije izvještavala o pandemiji korona virusa.

Kopirati
Drag cursor here to close