State Department

Washington nema konačan zaključak o Khashoggijevom ubojstvu

"Netočne su nedavne informacije prema kojima je američka diplomacija donijela definitivan zaključak".
Vijesti / Svijet | 18. 11. 2018. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Države nisu donijele konačan zaključak o odgovornostima za ubojstvo novinara Jamala Kahashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu, objavio je u subotu američki State Department.

Prema pisanju Washington Posta i New York Timesa koji se pozivaju na anonimne izvore, CIA je zaključila da je saudijski princ nasljednik Mohamed bin Salman naručio ubojstvo novinara.

Istaknuvši da Sjedinjene Države ostaju odlučne pri stajalištu da svi odgovorni za ubojstvo novinara moraju odgovarati za svoja djela, Heather Nauert, glasnogovornica američke diplomacije, rekla je da je prerano reći tko je odgovoran, javlja Hina.

"Netočne su nedavne informacije prema kojima je američka diplomacija donijela definitivan zaključak", stoji u priopćenju. I dalje postoje pitanja bez odgovora, dodala je Nauert.

Američki predsjednik Donald Trump je u subotu telefonski razgovarao s direktoricom CIA-e Ginom Haspel i s državnim tajnikom Mikeom Pompeom, rekla je njegova glasnogovornica Sarah Sanders.

Upitan prije puta u Kaliforniju, Trump je zaobišao odgovor i dugo inzistirao na vezama Sjedinjenih Država i Saudijske Arabije.

"Oni su stvarno spektakularni saveznici u području gospodarskog razvoja. Ja sam predsjednik i moram uzimati u obzir puno elemenata", rekao je, javlja Hina.

State Department je podsjetio da su Sjedinjene Države već najavile ciljane financijske sankcije protiv 17 saudijskih dužnosnika upletenih u ubojstvo i precizirale da bi mogle biti razmotrene "dodatne mjere".

Kopirati
Drag cursor here to close