Ministar obrane

Vulin: Ulaganje u Vojsku Srbije investicija za budućnost

"Vojska Srbije ima cilj da u ovoj i sljedećoj godini osigura da sva borbena tehnika bude pod krovom i da njeni pripadnici rade u najboljim mogućim uvjetima", istaknuo je Vulin.
Vijesti / Svijet | 11. 01. 2018. u 16:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas novoizgrađene i objekte u izgradnji za smeštaj borbene tehnike u vojarni "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici, najavivši da će ove godine sva borbena tehnika biti pod krovom. 

Vulin je tom prilikom istaknuo da je reč o četiri hangara za smještaj borbene tehnike, od kojih je jedan završen tijekom 2016. godine, dva krajem 2017. godine, dok je jedan u izgradnji.

"Vojska Srbije ima cilj da u ovoj i sljedećoj godini osigura da sva borbena tehnika bude pod krovom i da njeni pripadnici rade u najboljim mogućim uvjetima", istaknuoo je Vulin.

On je naglasio da borbena tehnika treba biti čuvana u najboljim uvjetima kako bi se na taj način produžio njen vek korištenja, poboljšala ispravnost i pokazalo da su "godine u kojima se nije ulagalo u vojsku daleko iza nas".

Vulin je, kako je objavljeno na web stranici Vlade Srbije, naveo da je ove godine Vojska, odnosno Ministarstvo obrane, u proračunu predvidelo 743 milijuna dinara za poboljšanje vojne infrastrukture, a iz vlastitih prihoda Vojska Srbije će izdvojiti još 480 milijuna dinara kojima će se značajno poboljšati stanje vojne infrastrukture i samim tim stanje borbene tehnike.

"Ovde u Sremskoj Mitrovici uloženo je više od milijun eura da bi ovi objekti bili uvjetni i funkcionalni", ukazao je on i izrazio zahvalnost lokalnoj samoupravi koja izlazi u susret vojsci i pomaže oko radova koji su neophodni.

Kopirati
Drag cursor here to close