Na proljeće!

Vučić: Velike će sile tražiti nestanak Republike Srpske i sve će to pasti na pleća Srbije

Sastanak Srba sa Kosova i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića održan je u vojarni u Raški
Vijesti / Svijet | 13. 10. 2021. u 18:15 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Pred nama je težak period, bit će ogromni pritisci na Republiku Srpsku, tražit će njen nestanak pred proljeće i sve će to pasti na pleća Srbije. Na svemu tome će da rade najmoćnije zemlje svijeta", rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je ovo izjavio danas u razgovoru sa Srbima s Kosova, dovodeći u isti kontekst najnovija događanja na Kosovu sa situacijom u BiH.

On je pozvao Albance da ne pokušavaju nasilje i da "Srbe uvode u red" i poručio da će njegov odgovor biti "kristalno jasan".

"Ako krenu u nasilje, vi zaštitite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas, poručio je Vučić, samo imajte u vidu kolika je cijena koju ćemo svi mi da platimo i zato je moja molba da to izbjegnemo. Čuvat ćemo mir, poštovat ćemo sve sporazume, moja poruka i njima i vama je, nisam poput nekih, niti je Srbija kakva je bila ranije", rekao je Vučić.

On je istaknuo da je pozvao specijalnog izaslanika Europske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, od kojeg je tražio da "zauzdaju Prištinu", a da je dobio odgovor da se radi na tome, poslije čega su se postrojbe Rosu povukle.

Vučić je rekao da je Priština za ono što je danas izvodila imala podršku barem jedne države, a da nijedna nije iz EU.

Branit će se svim raspoloživim sredstvima

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić najavio je da će, ako još jednom ponove scene nasilja na sjeveru Kosova, uslijediti opći otpor Srba i da će se braniti svim raspoloživim sredstvima.

Dužnosnik Slavko Simić rekao je da su građani ovdje, jer vjeruju u ono što Vučić kaže i poručio mu da ljudi žele da znaju jesu li u priči sami ili ne.

Sastanku Srba s Kosova i Vučića prisustvovali su i ministar obrane Nebojša Stefanović, ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin, direktor Ureda za Kosovo Petar Petković i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Kopirati
Drag cursor here to close