Predsjednik Srbije

Vučić: Važno je da nastavimo jačati našu vojsku

''Važno je da nastavimo jačati našu vojsku. Ne zato što hoćemo nekoga napasti, već da bismo mogli odvratiti svakoga tko bi želio napasti našu državu'', rekao je Vučić.
Vijesti / Svijet | 06. 05. 2018. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusiji dugujemo veliku zahvalnost prije svega za to što smo zahvaljujući Rusiji 2015. godine izbjegli oznaku genocidnog naroda, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

''To Putinu neću nikad zaboraviti i to sam rekao svima'', poručio je on u intervjuu za Pink TV prenosi Tanjug.

''Nama je Putin mnogo puta pomogao, a velika su nam podrška u slučaju Kosova i Metohije, gdje mi, ne možemo biti pobjednici, ali imamo pravo da za svoj narod tražimo zaštitu, ali i da zaštitmo nacionalne i državne interese i da pri tome ne budemo poniženi'', dodao je on.

Stiglo 800 pušaka iz Belgije

Što se tiče Rusa, kazao je Vučić, ''sjetite se 2015. godine kada su nas spasili i nisu dozvolili da na čelu nosimo oznaku genocidnog naroda''.

''To nikad neću zaboraviti Putinu, to sam rekao svima, čak i Angeli Merkel'', naveo je Vučić i još jednom napomenuo da nikad neće zaboraviti to što su tada Putin, ruski šef diplomacije Sergej Lavrov i nekadašnji ruski veleposlanik pri UN-u Vitalij Čurkin, koji je preminuo 2017., učinili za Srbiju, prenosi Al Jazeera Balkans.

Vučić je potvrdio da će s Putinom tijekom posjeta 8. svibnja razgovarati o brojnim temama, među kojima su i vojno-tehnička suradnja, pitanje Kosova i brojna ekonomska pitanja.

''Važno je da nastavimo jačati našu vojsku. Ne zato što hoćemo nekoga napasti, već da bismo mogli odvratiti svakoga tko bi želio napasti našu državu'', rekao je on i dodao da se ulaže veliki novac u opremanje vojske.

Rekao je i da su Vojsci Srbije stigle puške iz Belgije.

''Kupovinom ovih 800 pušaka su specijalci konačno opremljeni. Izvršit ćemo smotru oko Vidovdana da svi vide kako su naoružani i osposobljeni'', rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close