Nema točke deset

Vučić: U Srbiji mogu odahnuti, nema priznanja Kosova u Sporazumu

''Ovo je sporazum koji je Srbija napravila sa SAD, treća strana nije priznata kao subjekt međunarodnog prava'', kazao je.
Vijesti / Svijet | 04. 09. 2020. u 19:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Srbije je u Washingtonu potpisala bilateralni sporazum sa SAD, o ekonomskoj saradnji s Prištinom, a ne trilateralni, i u njemu Priština nije spomenuta kao subjekt međunarodnog prava, poručio je danas u Washingtonu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prenose Nezavisne.

U tekstu sporazuma nema točke deset, nema priznanja, ljudi u Srbiji mogu da odahnu, istakao je.

"Ovo je dobar sporazum za Srbiju, zvučat će slavodobitno ako kažem da čestitam, ali sam iskreno zadovoljan, i svi članovi izaslanstva, onim što smo postigli", rekao je Vučić novinarima nakon potpisivanja sporazuma u Bijeloj kući.

On je istakao da je riječ o bilateralnom sporazumu sa SAD.

"Ovo nije trilateralni sporazum. Važna je razlika. Ovo je sporazum koji je Srbija napravila sa SAD, treća strana nije priznata kao subjekt međunarodnog prava, što je važno za nas", rekao je Vučić.

On je dodao da je od izuzetnog značaja potpisati bilateralni sporazum sa SAD.

Vučić je danas izjavio da Sporazum koji je potpisan u Washingtonu podrazumijeva da Američki razvojni fond otvara ured samo u Beogradu, ne i u Prištini, kao i nigdje u regiji, te istakao da je na to veoma ponosan.

 

Kopirati
Drag cursor here to close