Susret

Vučić se 'pohvalio' sastankom s Putinom

''Mogu samo dvije stvari da kažem, predsjednik Putin je rekao da ćemo biti zadovoljni.''
Vijesti / Svijet | 25. 11. 2021. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se predsjednik Rusije Vladimir Putin usuglasio da se cijena plina za Srbiju u narednih šest mjeseci ne mijenja i da ostane 270 dolara za 1.000 kubnih metara, prenosi N1.

Nakon sastanka u četiri oka i ručka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, Vučić je televiziji Pink kazao da je riječ o ''nevjerojatnoj cijeni'' i dodao da je Srbija dobila i povećanje količine plina u tih šest mjeseci.

Vučić je naveo da je sa Putinom razgovarao i o dugoročnom ugovoru o nabavci plina, ali da nema prava da govori o elementima dok taj dokument ne bude potpisan.

''Mogu samo dvije stvari da kažem, predsjednik Putin je rekao da ćemo biti zadovoljni. I drugo, elementi o kojima smo razgovarali govore nam da ćemo imati izuzetnu cijenu i nakon tih šest mjeseci. I cijenu i povećanje obima'', dodao je Vučić.

Vučić je najavio i da će Putin sljedeće godine posjetiti Beograd i Srbiju.

''Poslije tri sata produktivnih i dobrih razgovora s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, zahvalio sam se na gostoprimstvu i dobio potvrdu da će sljedeće godine posjetiti Beograd i Srbiju'', napisao je Vučić na Twitteru.

Predsjednik Rusije poželio je Vučiću uspjeh na narednim izborima u travnju.

Kopirati
Drag cursor here to close