Svi smo sve razumjeli

Vučić pitao britanskog veleposlanika u Prištini uz čiju se zastavu slikao

''Hvala vam na jasnom odgovoru. Svi smo sve razumjeli'', objavio je Vučić na svom Twitteru na srpskom i na engleskom jeziku.
Vijesti / Svijet | 17. 10. 2019. u 14:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zahvalio se na Twitteru britanskom veleposlanstvu na Kosovu kratkom porukom "Svi smo sve razumjeli", reagirajući tako na objašnjenje veleposlanstva vezano uz susret veleposlanika Nicholasa Abbotta s vođom pokreta Samoodređenje na Kosovu i pobjednikom kosovskih izbora Albinom Kurtijem, koji je održan u Prištini pod zastavom Albanije.

''Hvala vam na jasnom odgovoru. Svi smo sve razumjeli'', objavio je Vučić na svom Twitteru na srpskom i na engleskom jeziku.

Vučić je ranije na toj društvenoj mreži objavio fotografiju sa sastanka britanskog veleposlanika u Prištini Nicholasa Abbotta i predsjednika pokreta Samoodređenje Albina Kurtija pored nacionalne zastave Albanije, uz pitanje: "Na čijim izborima su pobijedili Kurti i njegova stranka i koje države je zastava pred kojom ste se, Vaša ekselencijo, ponosno slikali s Kurtijem?''

Uslijedio je odgovor diplomatskog predstavništva Velike Britanije u Prištini kako je posao veleposlanstva da surađuje s vodećim političkim akterima na Kosovu.

U twittu koji je objavilo veleposlanstvo UK konstatira se da je "fotografija sa sastanka veleposlanika i jednog od političkih lidera sa Kosova, privukla regionalnu pažnju", prenijela je Hina.

Dvije oporbene stranke, Samoodređenje i Demokratska liga Kosova na nedavnim prijevremenim parlamentarnim izborima osvojile su prvo odnosno drugo mjesto, okončavši dominaciju Demokratske stranke predsjednika Hashima Thacija, koja je bila članicom svih vlada u zadnjih desetak godina.

Budući da je Samoodređenje osvojilo prvo mjesto s neznatnom većinom glasova, vođa stranke Albin Kurti vjerojatno će postati novim premijerom. Kurti je kritizirao prethodne vlade, optužujući ih za korupciju, ali i dijalog sa Srbijom, inzistirajući da joj Kosovo previše popušta.

Kosovo je 2008. proglasilo neovisnost od Srbije, koja to još uvijek službeno ne priznaje.

Kopirati
Drag cursor here to close