Komentar na prosvjede

Vučić opoziciji: Dosadili ste s prijetnjama, hajde da vas vidimo!

Vučić je pozvao opoziciju da više ne prijeti i da "već urade to čime prijete, nasilnim djelovanje, kako bi se sve već jednom završilo".
Vijesti / Svijet | 14. 04. 2019. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pitanje novinara o jučerašnjem prosvjedu opozicije i kako komentira to što su švicarski i njemački mediji objavili da je se okupilo 10.000, a da je Sputnjik prenio da je bilo čak 50.000, Aleksandar Vučić je, između ostalog rekao, da je iz zgrade Predsjedništva "sve mogao da sluša" i da "žive duše nije bilo ispred zgrade Predsjedništva, niti u blizini gradske skupšine".

"Onda smo čekali da se vrate... Imali smo razliku između softverskog i ručnog brojanja, razlika od 65 lica, razlika između 7.400 i 7.500... Da se ne bismo gađali svi zajedno lažnim ciframa i procjenama, ti ljudi su prebrojani u glavu, svatko je prebrojan i pokazan", rekao je Vućić, prenosi Blic.

Ali, dodao je, nije toliko bitan broj ljudi, "iako je to iz cijele Srbije, iako je pet mjeseci najavljivano", već to što su, kako je rekao, "sve vrijeme obmanjivali javnost o broju ljudi".

"Nijednu sekundu se u Beogradu nije okupilo više od 5.500 do 5.600 ljudi. Sedam i pol tisuća je ozbiljan broj, nije baš sa onim koji dođu iz cijele Srbije toliko ozbiljan, ali nije ni za potcjenjivanje, nije mala stvar, jer sa tim brojem možete preći cenzus", rekao je Vučić i dodao da je upravo zato Maja Gojković, predsjednica Skupštine Srbije i pozvala na razgovor, "ali mi smo shvatili da oni ni sa njom ne žele razgovarati".

"Manje od 500 ih je bilo u Buleravu Aleksandra, Takovskoj i Kneza Miloša. Ni raskrinicu nisu mogli zauzeti. Nikoga tu nije bilo. Kod gradske skupštine nije nikoga bilo, niti kod Predsjedništva", rekao je Vučić.

Istovremeno, on je pozvao građane Srbije da u petak, 19. travnja dođu na miting SNS-a i "saslušaju šta je to što imaju reći što je do sada učinjeno i šta je još namjera da se učini".

Očekuje, kaže, da će u petak govoriti pred "vjerojatno najvećim brojem građana", te da želi da građanima "ozbiljnije i sadržajnije govori o svim planovima".

Vučić je pozvao opoziciju da više ne prijeti i da "već urade to čime prijete, nasilnim djelovanje, kako bi se sve već jednom završilo".

"Nemojte više da nam pretite. Dosadili ste . Hajde samo da vas vidim", rekao je Vučić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close