Bez brige

Vučić o Covid-putovnicama: Ako donesu takvu odluku, odmah ću primiti kinesko cjepivo

''Cijepit ću se kineskim cjepivom. Trebalo je da to bude za desetak dana, ali ću sada to ubrzati čim stignem'', rekao je Vučić.
Vijesti / Svijet | 13. 03. 2021. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija / Odmah dva

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iz Bahreina je komentirao posljednje najave koje su stigle iz Europske unije, a koje se tiču cjepiva protiv koronavirusa i dozvola za putovanja u Europsku uniju.

Stvaranje zablude

Naime, iz EU su potvrdili da će prijedlog za uvođenje takozvanih Covid-putovnica za slobodno kretanje unutar Europske unije, koji će biti predložen 17. ožujka, važiti samo za cijepljenje cjepivima koje je odobrila Europska agencija za lijekove (EMA).

To znači da oni koji budu primili naprimjer rusko ili kinesko cjepivo neće moći putovati u zemlje EU. Navedeni razlog je taj što neodobrena cjepiva neće biti obuhvaćene klauzulom o odgovornosti EU i kontrolom kvaliteta.

Vučić je istaknuo to građane ne treba da brine i da stvara zabludu kod njih jer će i on sam unatoč tome cijepiti kineskim cjepivom.

''Cijepit ću se kineskim cjepivom. Trebalo je da to bude za desetak dana, ali ću sada to ubrzati čim stignem'', rekao je Vučić.

Još je rekao da građani Srbije ne treba da brinu oko putovanja i dodao da oni koji su primili kinesko cjepivo, treba da budu opušteni jer će im se osigurati dozvole.

''Neka se građani Srbije ne brinu. Trebalo bi da putuju bez ikakvih problema'', istaknuo je Vučić.

Boja zastave

Dodao je da građani koji su primili kinesko cjepivo ne treba da brinu hoće li moći da putuju jer će se za to kako tvrdi lako izdavati testovi, prenosi Avaz.

Predsjednik Srbije je poručio da je "svaka čast na odluci onima koji žele da se odreknu putovanja 1,3 milijarde turista iz Kine, Rusa, Turske, Brazila i Latinske Amerike".

''Ali im hvala, Srbija će biti bogatija. Sa druge strane to će nam omogućiti ubrzan razvoj i pokazati da je Srbija slobodna zemlja, koja nikoga ne ograničava'', rekao je Vučić.

Kazao je i kako ne treba mjeriti po boji zastave da li vam se cjepivo sviđa.

''Želim da vjerujem da nitko u Europi ne razmatra ozbiljno tu odluku. Ako je ipak donesu, razumjet ćemo njihovu poruku i to šta misle i o nama, i o našoj regiji. Naša zemlja će se razvijati brzinom munje'', zaključio je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close