Rezultati

Vučić: Najveće povjerenje u povijesti, pobijedili smo svuda

"U politici sam dugo ali nikada ovakav trenutak nisam doživio'', rekao je Vučić.
Vijesti / Svijet | 22. 06. 2020. u 07:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je da su naprednjaci na nedjeljnim izborima osvojili oko dva milijuna glasova i da je njegova lista dobila ogromno povjerenje građana, najveće ikad u Srbiji.

Vučić je, prenosi Srna, rekao da je osvojio 63,4 posto glasova, ali da očekuje da će rezultat prijeći 64 posto nakon što stignu glasovi s Kosova i iz inozemstva.

"U politici sam dugo ali nikada ovakav trenutak nisam doživio, dobili smo ogromno povjerenje naroda, najveće ikada u Srbiji, u uvjetima kada je malo tko u to vjerovao", rekao je Vučić u sjedištu SNS-a nakon objavljivanja prvih rezultata izbora.

Stranka je, dodao je, dobila i veliko upozorenje naroda da mora biti još odgovornija, ozbiljnija, marljivija.

"Mi smo večeras na nešto manje od 3.300.000 izašlih na izbore dobili više od 2.000.000 glasova", istaknuo je Vučić.

Prema njegovim riječima, ''pobijedili su svuda'', u svakom mjestu u inozemstvu, tamo gdje nikada nisu.

Video: Predsednik Vučić sa ćerkom slavi uz pesmu Kosovskih junaka

"Pobijedili smo tako da smo u Republici Srpskoj, a izašlo je 87 onih koji su se prijavili, dobili 90 posto glasova", rekao je Vučić.

Govoreći o formiranju nove Vlade, Vučić je najavio da će uzimati ljude i s lista koje nisu prešle cenzus i pokušati da izgrade vladu koja će donositi ključne odluke i imati još širi konsenzus.

"Pokušat ćemo da ubrzamo europski put, ići u dodatne reforme i važno je da ubrzamo europski put, ali i da čuvamo prijatelje koji su bili s nama i u vrijeme korone i kad je trebalo podržati teritorijalni integritet Srbije", rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close