Snažnija nego ikad

Vučić najavio jačanje Vojske Srbije

Vojska Srbije je snažnija nego što je bila ranije, ali nije još dovoljno snažna, napomenuo je Vučić i poručio da će vojska biti još jača.
Vijesti / Svijet | 08. 09. 2019. u 14:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u nedjelju nakon vojne vježbe "Begej 2019" kako je Vojska Srbije snažnija nego ranije i da će biti još jača.

Vučić je, nakon združene taktičke vojne vježbe "Begej 2019", izjavio da je zadovoljan onim što je vidio i da su srbijanski vojnici veoma dobro obavili posao, javlja RTS.

Poslije vježbe potpisan je Sporazum o primopredaji kineske opreme, a srbijanski predsjednik je istaknuo kako se Srbija može pohvaliti s 40 različitih sredstava – od čamaca do motornih sanjki, grejdera, tegljača, kamiona, buldožera i drugih inženjerskih sredstava.

Naveo je kako su jučer vođeni dugi razgovori oko daljeg osnaženja obrambenih i sigurnosnih snaga Srbije.

Ponovio je kako je Srbija vojno neutralna zemlja i da važi princip "u se i u svoje kljuse".

Vojska Srbije je snažnija nego što je bila ranije, ali nije još dovoljno snažna, napomenuo je Vučić i poručio da će vojska biti još jača.

Vojnoj vježbi nazočio je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je rekao da se uvjerio u sposobnost vojske da brani teritorij Srbije i srpski narod, u svim uvjetima.

Kopirati
Drag cursor here to close