Sastanak lidera

Vučić- Kurz: Nesumnjiva potpora Austrije Srbiji na putu ka EU

Investicije iz Austrije u Srbiji iznose dvije milijarde eura, a u Srbiji uskoro biti 500 austrijskih firmi, čime je Austrija i najveći strani investitor u Srbiji.
Vijesti / Svijet | 02. 02. 2018. u 19:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je u petak u Beču kancelaru Austrije Sebastijanu Kurzu na potpori koju je kao ministar vanjskih poslova davao Srbiji te izrazio očekivanje da će ta potpora biti još veća, sada kada je Kurz na čelu Vlade Austrije, naročito u pogledu europskih integracija.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare s austrijskim kancelarom poručio da će Austrija u Srbiji, kao i do sada, imati prijatelja i moći računati na njezinu potporu i ubuduće, naglasivši kako o prijateljstvu dva naroda govori i broj građana Srbije koji žive i rade u Austriji te da je Beč četvrti grad na svijetu po broju Srba koji u njemu žive, javio je Tanjug.

Osvrnuvši se na riječi austrijskog kancelara da 450 kompanija iz te zemlje radi u Srbiji, gdje zapošljavaju oko 13.000 radnika, Vučić je ukazao i na ocijenu investitora da je 2017. godina bila najbolja za poslovanje, kazavši kako očekuje da će 2018. biti još bolja. Poručio je da će Srbija i dalje nastaviti raditi na stvaranju još boljeg poslovnog ambijenta te još jedanput pozvao austrijske investitore da ulažu u Srbiju.

Austrijski kancelar poručio je kako će potpora Srbiji njezinom europskom putu, kao i ostalim zemljama zapadnog Balkana, biti među prioritetima austrijskog predsjedavanja EU u drugoj polovici godine. "Kao ministar vanjskih poslova pružao sam potporu Srbiji i ostalim zemljama zapadnog Balkana i to ću činiti i kao šef vlade", naglasio je Kurz.

Podsjetio je kako je Vučić u funkciji premijera pokrenuo brojne reforme koje su pokazale djelotvornost, naglasivši pri tome kako Srbija ima pozitivan ekonomski razvoj i smanjuje nezaposlenost.

Napomenuo je kako investicije iz Austrije u Srbiji iznose dvije milijarde eura te da će u Srbiji uskoro biti 500 austrijskih firmi, čime je Austrija i najveći strani investitor u Srbiji.

Srbijanski predsjednik Vučić svoj dvodnevni službeni posjet Beču završio je u petak susretom s predsjednikom austrijskog parlamenta Wolfgangom Sobotkom.
 
Ranije danas susreo se s predsjednikom Austrije Alexanderom Van der Bellenom i tom prilikom zatražio od Austrije da podrži svako rješenje za Kosovo o kojem se suglase Srbi i kosovski Albanci, na što je Van der Bellen kazao da je "moguće pronaći rješenje ako postoji dobra volja na obje strane".

Kopirati
Drag cursor here to close