Parlamentarni i lokalni

Vučić: Izbori u Srbiji 21. lipnja

"Mi smo prihvatili ideju nekih političkih stranaka, tako da će izbori biti održani 21. lipnja", kazao je on.
Vijesti / Svijet | 04. 05. 2020. u 19:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji bit će održani 21. lipnja, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka s političkim strankama koje žele sudjelovati na tim izborima, javlja Anadolija.

On je u obraćanju nakon sastanka precizirao da je riječ o parlamentarnim i lokalnim izborima u većem broju lokalnih samouprava, da je prihvaćena ideja pojedinih političkih stranaka da imaju dodatne dane za izbornu kampanju, te da će Skupština Srbije u srijedu ukinuti izvanredno stanje u zemlji koje je na snazi od 15. ožujka zbog koronavirusa.

"Mi smo prihvatili ideju nekih političkih stranaka, tako da će izbori biti održani 21. lipnja", kazao je on.

Vučić je naveo i da je prilično izvijesno da u svibnju neće biti većih skupova tijekom izborne kampanje, a da će se za lipanj čekati mišljenje liječnika, jer će skupovi zavisiti od stanja zdravlja nacije i razine epidemije koronavirusa.

Predsjednik Srbije je poželio svim sudionicima dobru kampanju i uspjeh na predstojećim izborima.

Sastanku u Palati Srbija nazočili su predsjednica Skupštine Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, zamjenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predsjednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, predsjednik Nove stranke Zoran Živković, predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, kao i Marko Đurišić iz organizacije "Srbija 21", Bojan Kostreš iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsjednik SPAS-a Aleksandar Šapić, kao i predstavnici Pokreta "1 od 5 milijuna".

Tada, 21. lipnja, osim redovnih parlamentarnih, trebali bi biti održani i lokalni i pokrajinski izbori.

Prema podacima Republičke izborne komisije, do sada je predato devet lista i to: Aleksandar Vučić - Za našu decu, Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma, Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka, Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor, Aleksandar Šapić - Pobeda za Srbiju, Za Kraljevinu Srbiju, Ujedinjena demokratska Srbija, Srpska stranka Zavetnici i koalicija oko Muamera Zukorlića.

Izbori su trebali biti održani 26. travnja, ali je taj datum pomjeren zbog pojave koronavirusa.

Kopirati
Drag cursor here to close