Sa malim zakašnjenjem

Vučić ipak dobio pozivnicu na Putinovu inauguraciju

Pozivnicu za inauguraciju dobio je i predsjednik RS-a Milorad 
Dodik.
Vijesti / Svijet | 30. 04. 2018. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema neslužbenim saznanjima Blica, predsjednik Rusije Vladimir Putin ipak je pozvao na inauguraciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Službena Moskva je reagirala nakon brojnih pisanja medija u Srbiji, ali i cijeloj regiji, kako je na inauguraciju pozvan predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ali ne i Vučić.

''Predsjedniku Vučiću stigao je poziv i on će otputovati u Rusiju'', rekao je neimenovani izvor Blica.

Srbija je ključni partner Rusije u ovoj regiji, imaju zamjerku na Vučićevu proeuropsku politiku, okrenutost Zapadu i posebno dobar odnos s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ali im nikako ne bi išlo na ruku da odnosi zahlade. 

''Budući da će na dan inauguracije 7. svibnja predsjednik Vučić biti u službenom posjetu Turskoj, susret će najvjerojatnije biti upriličen 8. svibnja ili dan kasnije, na Dan pobjede'', otkriva izvor Blica iz diplomatskih krugova.

''Izbor Srbije je njezin put k EU i njezino prijateljstvo s Rusijom, Kinom i Turskom te nikome ne dopustiti da se u to miješa. I ne uvesti sankcije Ruskoj Federaciji. Izbor Srbije je biti vojno neutralna'', izjavio je predsjednik Srbije.

Pozivnicu za inauguraciju dobio je i predsjednik RS-a Milorad 
Dodik. 

Kopirati
Drag cursor here to close