Geert Wilders desničar i antiislamistički aktivista

Vrijeđao islam pa dobio blokiran nalog na Twitteru

Wilders, koji se ne može lako pojaviti u javnosti zbog prijetnji islamista, uvelike se oslanja na Twitter kako bi komunicirao sa svojim pristalicama. On ima 811.000 sljedbenika, odmah iza premijera Marka Ruttea među nizozemskim političarima, navodi R
Vijesti / Svijet | 31. 05. 2019. u 15:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemski krajnje desničarski političar i antiislamistički aktivista Geert Wilders izjavio je u petak kako je Twitter povremeno blokirao njegov račun nakon primjedbi o političkom suparniku.

Wilders, koji se ne može lako pojaviti u javnosti zbog prijetnji islamista, uvelike se oslanja na Twitter kako bi komunicirao sa svojim pristalicama. On ima 811.000 sljedbenika, odmah iza premijera Marka Ruttea među nizozemskim političarima, navodi Reuters. 

''Twitter često tolerira prijetnje smrću protiv mene, ali ne i činjenične navode  o mom kolegi'', rekao je u izjavi referirajući se na svoj antislamističke navode o političkim suparnicima koje je nazvao "naivičine".  

Tweet zbog kojeg je blokiran Wildersov nalog odnosio se na D-66, progresivnu stranku lijevog centra kao "naivčina ... koji uvoze sve više islama, a zatim liju krokodilske suze zbog posljedica, kao što su ubostva zbog povrede časti."

Kopirati
Drag cursor here to close