Odbjegli bivši premijer

Vlada u Skoplju tvrdi: Gruevski će biti vraćen u Makedoniju

"Postupak za ekstradiciju je započet, dokumentacija je poslana vlastima u Mađarskoj i to je poseban postupak u odnosu na postupak za azil", rečeno je iz makedonske Vlade.
Vijesti / Svijet | 22. 11. 2018. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Napisi o tome da je Gruevskom odobren azil su lažni, on će biti izručen Makedoniji i odslužit će zatvorsku kaznu'', izjavio je u srijedu glasnogovornik makedonske vlade Mile Bošnjakovski na press konferenciji.

Dodao je da makedonska vlada očekuje od vlasti u Mađarskoj da opozovu odluku o azilu i da će Gruevski biti izručen.

"Postupak za ekstradiciju je započet, dokumentacija je poslana vlastima u Mađarskoj i to je poseban postupak u odnosu na postupak za azil", rekao je Bošnjakovski, a prenosi makedonska televizija Telma.

On podsjeća da je Mađarska članica Europske unije i NATO i da u svim postupcima za ekstradiciju između Makedonije i Mađarske koji su do sada postojali ni u jednom trenutku nije ukazano na određene nepravilnosti u radu sudskih postupaka u Makedoniji.

Bošnjakovski nije komentirao izjavu srpskog predsjednika o kretanju Gruevskog odnosno da je propust u tome što nije postojala međunarodna potjernica u tom trenutku i da je Gruevski mogao legalno prelaziti granice, prenosi Tanjug.

Glasnogovornik makedonske vlade nije htio komentirati ni uhićenje bivšeg direktora Službe sigurnosti u Makedoniji Saše Mijalkova ni to jesu li zaista postojala operativna saznanja o njegovom potencijalnom bijegu, navodeći da vlada nikada ne komentira aktivnosti koje su povezane sa sudskom vlašću.

Kopirati
Drag cursor here to close