Francuska

Vlada morala javno upozoriti da kokain ne liječi koronavirus

Francusko ministarstvo zdravstva tweetom je opovrglo više tisuća puta podijeljenu informaciju objavljenu prošli tjedan kao prijelomnu vijest.
Vijesti / Svijet | 11. 03. 2020. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska vlada bila je prisiljena javno opovrgnuti lažne tvrdnje koje su se prošli tjedan proširile društvenim mrežama, a po kojima kokain liječi COVID-19, bolest uzrokovanu koronavirusom, prenosi Business Insider.

Francusko ministarstvo zdravstva tweetom je opovrglo više tisuća puta podijeljenu informaciju objavljenu prošli tjedan kao prijelomnu vijest.

Informacija je u potpunosti lažna, zbog čega je ministarstvo na svojem Twitter profilu objavilo: "Ne, kokain vas NE ŠTITI od koronavirusa. To je droga koja stvara ovisnost, može imati ozbiljne posljedice i vrlo je štetna za ljudsko zdravlje".

Objava je uslijedila u trenutku kada je u Francuskoj zabilježeno više od tisuću potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom i 19 umrlih.

Ministarstvo je ranije opovrglo i lažne informacije po kojima se koronavirus ne liječi ni raspršivanjem alkohola ili klora po koži.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u nedjelju je održao hitan sastanak te najavio zabranu okupljanja više od tisuću ljudi na jednome mjestu u nastojanju da se širenje virusa prekine.

Istodobno je direktor Facebooka Mark Zuckerberg najavio da njegov tim radi na suzbijanju lažnih informacija i teorija zavjere povezanih uz širenje i liječenje koronavirusa. Tvrtka će provjeravati činjenice objavljene na toj mreži i spriječiti ili ograničiti njihovu objavu na Facebooku i na Instagramu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close