Mafijaški obračun

Visoki argentinski dužnosnik ubijen u Buenos Airesu

Miguel Yadon (58) i Hector Olivares (61) dolaze iz Rioje, na sjeverozapadu Argentine i sustanari su u stanu u četvrti gdje je Kongres dok radi posla borave u prijestolnici.
Vijesti / Svijet | 10. 05. 2019. u 08:59 Bljesak.info
Kopirati
Foto:AFP / Visoki argentinski dužnosnik ubijen u Buenos Airesu

Visoki argentinski dužnosnik ubijen je s pet hitaca u četvrtak blizu parlamenta u Buenos Airesu a zastupnik koji je bio s njim je teško ranjen i vjerojatno je usputna žrtva zločina.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hector Olivares, zastupnik Radikalne građanske unije (UCR, predsjednička većina) teško je ranjen i primljen je u bolnicu u Buenos Airesu gdje mu se liječnici bore za život.

Bio je kao i obično u jutarnjoj šetnji s prijateljem Miguelom Marcelom Yadonom kojeg su ubila dvojica napadača koji su ga čekali u parkiranom automobilu, javlja HINA.

Nekoliko sati nakon napada uhićen je rođak vlasnika automobila, doznaje se od policijskih izvora. "Ovo je nedvojbeno mafijaški obračun", rekao je Gustavo Galvan, zastupnik UCR-a pokrajine Rioje.

Miguel Yadon (58) i Hector Olivares (61) dolaze iz Rioje, na sjeverozapadu Argentine i sustanari su u stanu u četvrti gdje je Kongres dok radi posla borave u prijestolnici.

Napad se dogodio u 7 sati (12 sati po srednjoeuropskom vremenu) kada su iz automobila ispaljeni hitci u dvojicu koji su hodali trgom blizu Kongresa.

Ministrica javne sigurnosti Patricia Bullrich je rekla da meta napada nije bio zastupnik, nego njegov prijatelj i suradnik. "Glavna meta je bio Yadon", rekla je na tiskovnoj konferenciji.

Video: El

Isključila je mogućnost političkog motiva ubojstva koje se dogodilo šest mjeseci prije predsjedničkih izbora 27. listopada. "Ne želimo povezivati to s politikom", istaknula je ministrica.

Ovo je prvi ovakav zločin u Argentini koji se događa na početku kampanje za predsjedničke izbore 27. listopada. Napadači su ispalili desetak hitaca. Zastupnik je pogođen trima.

Zastupnik je radio na zakonu o suzbijanju huliganstva na nogometnim igralištima u Argentini a Yadon je pak od 2017. koordinator fonda za električnu infrastrukturu u Rioji, izbornoj bazi bivšeg predsjednika Carlosa Menema.

Izvor blizak UCR-u izjavio je za agenciju France Presse da bi upravljanje fondom moglo biti razlog ubojstva Miguela Yadona.

Napad je potresao domaću političku klasu.

Kopirati