Reality ne ubojstvo

Vijetnamka osuđena za ubojstvo Kim Jong Nama izbjegla smrtnu kaznu

Tužba je priopćila kako je odlučila da povuče optužbu za ubojstvo, koja ukoliko se dokaže, nosi obaveznu smrtnu kaznu, nakon što ju je kontaktirala vijetnamska strana.
Vijesti / Svijet | 01. 04. 2019. u 10:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijetnamka koja je ubila Kim Jong-nama, polubrata sjevernokorejskog vrhovnog vođe Kim Jong-una u napadu smrtonosnim agensom na aerodromu u Kuala Lumpuru u 2017. godini, osuđena je u ponedjeljak na tri godine i četiri mjeseca zatvora i očekuje se da će biti oslobođena narednog mjeseca nakon što je prihvatila nagodbu o krivnji koju joj je ponudio malezijski tužitelj. 

Tužba je priopćila kako je odlučila da povuče optužbu za ubojstvo, koja ukoliko se dokaže, nosi obaveznu smrtnu kaznu, nakon što ju je kontaktirala vijetnamska strana. Umjesto toga, Doan Thi Huong izjasnila se krivom za nanošenje fizičkih ozlijeda opasnom supstancom, što povlači kaznu do deset godina zatvora.    

Ona je već provela tri godine u pritvoru, a njeni odvjetnici nadaju se da će biti oslobođena u prvotjednu svibnja nakon što joj bude umanjen ostatak kazne zbog dobrog ponašanja. Tužba je u prošlom mjesecu povukla optužbu za ubojstvo u istom slučaju protiv Indonežanke Siti Aisyah, koja je potom oslobođena iz pritvora i vratila se u svoju zemlju. 

Obje žene tvrde kako su vjerovale da su bile angažirane za reality TV show, a ne za pokušaj ubojstva, prenosi AP. 

Kopirati
Drag cursor here to close